Menu

De geneesheren van Middeleeuws Genootschap Monnickendam komen naar Engelen

Heeft u een pijntje? Misselijkheid? Bent u wat stijfjes? Of depri? Of zit er een vervelende puist in de weg of heeft u gewoon een kater van te veel borrels? Wellicht leeft u in onmin met uw huisarts of vindt u ze daar bij de Lage Leun allemaal prutsers?

Grijp dan uw kans voor een oplossing van al uw problemen. op zondag 13 september a.s., want die dient zich dan voor u aan.

keisnijders3 grootDe geneesheren van het Middeleeuws Genootschap Monnickendam doen dan Engelen aan ter gelegenheid van 1200 jaar Engelen en het Historische weekend met de Slag om Engelen!
De doctoren zullen u de pis kijken. Kleur, geur en smaak bepalen uw kwaal en daarmee ook uw lot. U moet er wel even voor op de pot! Mogelijk wordt u doorverwezen naar de chirurgijn. Hij komt ook mee en dat is de man van de harde actie. Welk lichaamssap bepaalt uw onbalans? Slijm, bloed of zwarte gal? Voor al uw klysma’s, aderlatingen of lastige puncties bent u bij hem aan het goede adres. Zelfs voor de amputatie van uw ledematen, draait hij zijn hand niet om. Ook is er de voorlichting van onze vroedvrouw ter voorkoming van ongewilde zwangerschap of onhebbelijke aandoeningen aan de genitaliën. Zij staat paraat om een bevalling op elk moment te begeleiden. Verse, heilzame kruiden zullen de boreling(en) behoeden voor kwalijke ziektes in de toekomst.
Waarschuwing: wees echter op uw hoede voor de oplichters! Kwakzalvers zullen u voor veel euro’s hun ranzige smeersels aanbieden. De barbier knipt en scheert niet alleen, maar op geneeskundig gebied beunt hij er flink bij. Keisnijders maken u wijs dat uw kwalen voortkomen uit stenen of spinrag in uw schedel. Hun verleidelijke verzinsels en onwaarschijnlijke genezingen vallen onder de categorie geniale medicinale criminaliteit!

Voor sommige Middeleeuwers baatte het echter allemaal niet. Ze vervielen in armoede. Stinkend, zwervend en bedelend moeten ze nu proberen rond te komen.
En de leprozen…..de ongelukkigen! Sommige van hen waren gegoede burgerlui met hoog aanzien toen het noodlot hen trof. Bedeel hen gul met uw gaven om hun grote leed te verzachten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *