Menu

Historisch Festival

Op 12 en 13 september 2015 herleeft in Engelen maar liefst 1200 jaar geschiedenis. Dit historische weekend met het naspelen van de Slag om Engelen uit 1587, wordt het hoogtepunt van het jubileumjaar. De veldslag die plaatsvond in de Tachtigjarige Oorlog, wordt door honderden re-enacters nagespeeld tijdens het ‘Historisch Festival Engelen‘.

Re-enactment is het naspelen of uitbeelden van van historische gebeurtenissen. De deelnemers zijn continue in historische kledij gekleed. Ze slapen in historische tenten en koken hun potje op een houtvuur. De kampementen zullen door het hele dorp terug te vinden zijn. Naast de Tachtigjarige Oorlog zullen er groepen zijn die de Middeleeuwen en de Napoleontische tijd doen herleven.
De groepen voor de Tachtigjarige Oorlog zijn inmiddels uitgenodigd en diverse aanmeldingen zijn al binnen, ook van buitenlandse groepen.  Over een paar weken zullen de uitnodigingen voor de Napoleontische tijd en de Middeleeuwen de deur uit gaan.
Naast de kampementen zullen door het hele dorp, van Leliënhuyze tot aan de Dieze, markten, straattheater, muziek, optochten, demonstraties, oude ambachten, en de historische spelers de straten vullen.
Het wordt een weergaloos weekend !!

Zin om te helpen?  Laat je horen.

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *