Menu

Wat staat Engelen te wachten

Wat staat ons te wachten?

In de re-enactment wereld leeft en bruist het Historisch Festival Engelen al volop. Dit is niet zonder reden. In het weekend van 12 & 13 september 2015 zal er namelijk een, voor (inter-)nationale begrippen, uniek re-enactment evenement plaatsvinden in en rondom Engelen. Het gehele grondgebied en inwoners van Engelen staat een gebeurtenis te wachten die naar Engelense maatstaven ongehoord zal zijn. Het hele dorp zal terug gaan in de tijd. Van de Dieze tot en met de Haverleij, van de Middeleeuwen tot het heden; er is voor ieder wat wils. Door het dorp zullen er kampementen verrijzen, diverse markten dienen zich aan en dit alles door verschillende periodes (middeleeuwen, tachtigjarige oorlog, Pruikentijd en Napoleontische tijd) in onze geschiedenis.

Onder de bezieling van een geweldige ambiance en een enthousiaste organisatie zal er een weekend plaatsvinden waar nog jaren over nagepraat zal worden. Het zal een feest worden voor en door Engelenaren!

Houdt de website www.engelen1200.nl, www.historischfestivalengelen.nl , Facebook en onze Twitter pagina’s goed in de gaten voor verdere informatie & updates betreft het Historisch Festival Engelen en andere evenementen van Engelen 1200!

Wij zijn nog op zoek naar:

  • Vrijwilligers hand & spandiensten tijdens het Historisch Weekend
  • Coördinatoren / aanspreekpunten tijdens het Historisch Weekend op de diverse kampementen
  • EHBO’ers, BHV’ers & beveiliging ( kan ook buurtwacht) tijdens het Historisch Weekend
  • Organisatorische duizendpoten om onze werkgroepen te versterken, denk aan PR, Facilitair, Horeca en Ambiance
  • Huishoudens / bewoners Engelen die een slaapplek beschikbaar willen stellen voor de deelnemende groepen (dit natuurlijk vooraf in overleg)

Kortom, mocht je je geroepen voelen en wil je iets bijdragen aan dit unieke, Engelense evenement; meldt je dan nu aan via Slagomengelen@engelen1200.nl

Flyer achterkant